همه ما لباسهای زیادی در کمد داریم که بعد از گذشت سالها هنوز میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند، اهمیت بازگشت به لباسهای قدیمی و استفاده دوباره از آنها در سالهای اخیر با فراگیر شدن جنبشهای محیط زیستی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. بازگرداندن لباسهای قدیمی به چرخه مصرف، استفاده از لباسهای دسته دوم و تعمیر و بازسازی برخی از لباسها از جمله کارهایی است که طرفداران محیطزیست به شدت به ما پیشنهاد میکنند. ناگفته پیداست که این جنبشها بر طراحان و فعالان صنعت مد و پوشاک هم بی تاثیر نبوده است. مد پایدار که برآمده از همین نگرانیهای محیط زیستی است پس از این فعالیتها، جایگاه ویژه ای در صنعت مد پیدا کرد. حتی افراد مشهور و صاحب نام مانند کیت میدلتون، عروس خانواده سلطنتی بریتانیا، با پوشیدن لباسهای تکراری در مراسمهای گوناگون از مد پایدار پیروی میکنند.
عدهی دیگری برای کمک به محیط زیست لباسهایشان را اهدا میکنند تا بتوانند در چرخه مد پایدار قرار بگیرند، همچنین میبینیم که در سالهای گذشته فرهنگ استفاده از لباسهای دست دوم بسیار گسترش یافته است. شما به راحتی میتوانید در اپلیکیشنهای مختلف لباسهایی که دیگر مورد استفاده نیستند را به فروش برسانید و یا لباس دست دوم تهیه کنید.
اما در ادامه میخواهیم به سراغ سومین پیشنهاد دوستداران محیطزیست یعنی تعمیر و بازسازی لباسهای قدیمی و بازگرداندن آنها به چرخه مصرف برویم. تعمیر لباسهای کهنه یکی از راه هایی است که میتوان با استفاده از آن لباسهای مورد علاقهمان را دوباره استفاده کنیم.
چه زمان لباس به رنگرزی نیاز خواهد داشت؟
اما لباسها در چه صورتی کهنه میشوند؟ ممکن است در تصور همه لباسهایی که در گذر زمان پاره شده و یا از مد افتاده باشد را در دسته لباسهای کهنه قرار دهیم. اما همیشه علت کهنگی پارگی یا آسیب به بافت پارچه لباس نیست. بلکه کدر و بور شدن رنگ لباس که با مرور زمان و یا بر اثر تابش آفتاب اتفاق میافتد، یکی از مهمترین عواملی است که باعث میشود لباس کهنه به نظر برسد.
سادهترین راه برای استفاده از لباس مورد علاقهمان رنگرزی دوباره آن است. با این کار علاوه بر اینکه میتوانیم باز هم از لباس استفاده کنیم، با ایجاد تنوع، حال و هوای دیگری به پوششمان میدهیم. میتوانیم یک لباس قدیمی را با این روش به لباس کاملا نو تبدیل کنیم. اما بهتر است در ابتدا بدانیم تفاوت بین رنگ کردن لباس و رنگرزی در چیست؟
رنگرزی لباس چیست؟
در صنعت نساجی به عملیاتی که طی آن الیاف پارچه در محلول رنگی قرار بگیرد و مولکولهای رنگ به الیاف یا نخ تشکیل دهنده پارچه بچسبد رنگرزی گفته میشود. منسوجات رنگ آمیزی شده پس از عملیات رنگرزی که با استفاده از حرارت و محلولهای تثبیت کننده انجام شده است، باید از دوام مناسب برخوردار باشند و رنگ نباید در مقابل شستشو و آفتاب از بین برود.
روش های رنگرزی لباس
عملیات رنگرزی لباس به دو
شکل صنعتی و سنتی انجام میشود. حتما در گذر از روستاهای ایران با عملیات رنگرزی
به شیوه سنتی آشنا شدید. دیگهای بزرگ رنگرزی در خانه های روستایی ایران در عین
حال که به یکی از جاذبههای توریستی تبدیل شده است در واقع نماینده شیوه سنتی
رنگرزی الیاف و پارچه است. این رنگها با استفاده از پوست برخی میوهها، روناس و
وسمه و یا چای و قهوه به وجود میآید. پاتیل، دماسنج و همزن وسایل مورد نیاز
رنگرزی به روش سنتی است.
اما در رنگرزی به شیوه صنعتی از رنگهای شیمیایی استفاده میشود. رنگرزی به روش صنعتی نسبت به شیوه سنتی راحتتر است. دوام و کیفیت مناسب رنگ در هر دو روش مناسب است. همچنین باید بدانید تنوع رنگی در رنگرزی شیمیایی میتواند باشد.
بهترین و سادهترین روش رنگرزی لباس استفاده از خدمات رنگرزی خشکشویی است. شما میتوانید به روشهای سنتی و حتی با استفاده از مواد شیمیایی در خانه لباسهایتان را رنگ کنید، اما خوب است بدانید استفاده از ماشین آلات صنعتی در خشکشویی و همچنین داشتن تجربه کافی رنگرزی لباس باعث میشود شما از نتیجه کار اطمینان بیشتری داشته باشید. همچنین سپردن لباس به بهترین خشکشویی آنلاین باعث میشود تا خیالتان از نتیجه کار راحت باشد.
نحوه رنگرزی جنس های مختلف لباس
نحوه رنگ کردن لباس در خشکشویی با توجه به جنس پارچه متفاوت است. به طور کلی لباسهای نخی، پلی استر و جین راحت تر از سایر پارچهها رنگ را به خود جذب میکنند. رنگرزی شلوارهای جین رنگ و رو رفته یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید برای مصرف دوباره لباسها و صرفهجویی در خرید انجام دهید. همچنین لباسهایی که از جنس پلی استر هستند با استفاده از خدمان رنگرزی خشکشویی ها جلوه ای کاملا جدید به خود خواهند گرفت.
در استفاده از شیوههای رنگرزی برای لباسهای پشمی یا ابریشم باید دقت بیشتری داشته باشند، رنگرزی پارچه و الیاف ظریف ابریشم و پشم یا پارچههای حساس ممکن است شکل لباس را تغییر دهد، پس حتما قبل از انجام این کار با خشکشویی مشورت کنید.
نحوه رنگ کردن لباس توسط ماشین لباسشویی صنعتی
با طبقه بندی رنگی لباسها تمام فرآیند رنگرزی توسط ماشین و به صورت خودکار انجام میشود. پس از اتمام کار لباسها یک بار دیگر با آب سرد شسته میشوند و سپس عملیات خشک کردن و اتو انجام خواهد شد.
هزینه رنگ کردن لباس در خشکشویی
همانطور که قبل از این گفته شد، هزینه رنگرزی لباس در خشکشویی به جنس لباس وابسته است. هرچقدر لباسها نازکتر باشند و جنس مناسبتری برای انجام عملیات رنگرزی در خشکشویی داشته باشند، هزینه کمتری خواهد داشت. همچنین در صورتی که لکه هایی بر روی لباس شما به دلایل مختلف ایجاد شد، میتوانید با هزینه ای کم از خدمات لکه بری لباس در خشکشویی بهرهمند شوید.
در آخر باید بدانید که اگر قصد رنگ کردن لباسهایتان را در خانه دارید بهتر است ابتدا با یک تکه پارچه همسان با لباستان این کار را امتحان کنید و سپس با استفاده از شیوه رنگ کردن لباس در خانه، لباسهایتان را به چرخه استفاده بازگردانید.
نحوه رنگ کردن لباس در خانه
رنگ کردن لباس در خانه به دو روش انجام میشود. شما میتوانید این کار را هم به صورت دستی و هم با استفاده از ماشین لباسشویی انجام دهید. کافیست پس از حل کردن رنگ در آب جوش، لباس را به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه در آب بغلتانید، به ازای هر لیتر آب یک قاشق چایی خوری نمک به محلول اضافه کنید. سپس لباسها را در ظرف دیگری که شامل محلول آب ولرم و سرکه است به مدت یک ساعت خیس کنید. به این ترتیب مراحل رنگرزی شما به پایان میرسد. در آخر لباسها را با آب سرد بشویید و سپس پهن کنید. همین کار را میتوانید با استفاده از ماشین لباسشویی انجام دهید. تنظیم دقیق زمان و دمای آب را از خاطر نبرید.
سلام و روزگار خوش
هزینه رنگ کردن شلوار جین سرمه ای به رنگ مشکی چقدر میشه؟